En djupröd Korona-jordgubbe - utsökt söt och saftig i smak! Jordgubben Korona är perfekt för sylt- och juice-produktion samt för färsk konsumtion. Korona-jordgubben kännetecknas också av dess stora skörd och goda tolerans mot sjukdomar.
Mognadstid | medium |
Skördekvantitet | hög |
Fruktfasthet | medelhård frukt |
Fruktstorlek | medium |
Fruktform | rund till i stort sett konisk |
Färg på frukten | röd |
Smak | måttligt söt |
Sårbarheter | lite mottaglig |
Specialfunktioner | Lämplig för sylt |
Frukten hos Korona-jordgubbar är balanserad och aromatiskt söt, vilket gör dem till en av de mest populära jordgubbssorterna att ha i trädgården! Korona jordgubbsplantan bär många stora, ljusröda och konformade frukter. På grund av den korta hållbarheten och den mjuka konsistensen är sorten lämplig att tas hand om direkt, i exempelvis i sylt och saft.
Korona-jordgubbsplantan är en av tidigt bärande jordgubbsplantorna. Det betyder att du kan skörda de läckra frukterna under hela juni. Dessutom är jordgubbarna från korona-plantan mycket lätta att plocka. Skörden är ganska hög med en medel mognadstid. Denna jordgubbssort är mycket stabil, frosttålig och inte särskilt mottaglig för sjukdomar. Plantan behöver näringsrik jord och lagom med vatten.
När du vattnar bör du se till att ingen vattenmättnad sker eftersom Korona-jordgubbarna är mycket mottagliga för jordsvamp. Den bästa platsen för Korona-jordgubben är en solig plats i din egna trädgård eller på balkongen eftersom detta är det enda sättet jordgubbarna blir stora och röda. Se till att jordgubbarna inte utsätts för mycket vind vid plantering. Det optimala planteringsavståndet mellan plantorna är cirka 20-30 cm.
Om du köper Korona jordgubbsplantor för att plantera på balkongen är det bäst att beställa en blomlåda eller kruka direkt. Återigen rekommenderas en plats i solen, lite vind och inte för mycket vatten.
Viktigt att veta: Under det andra skördeåret blir frukten från Korona-plantan något mindre.